Виручка від експорту цукру у І півріччі цього року скоротилася на 68%
Протягом січня-червня 2020 року Україна експортувала цукру на $23,21 млн, що на 68% менше, ніж за аналогічний період минулого року ($73,51 млн).
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Найбільше цієї продукції було експортовано у березні – на $7,6 млн, а найменше – у червні – на $1,16 млн.
Географія експорту вітчизняного цукру у І півріччі 2020 року виглядає так:
- Азія – 48% (на $11,18 млн; на 7% менше, ніж торік);
- ЄС – 32,7% (на $7,35 млн; на 43% менше);
- Африка – 14% ($3,28 млн; на 16,5% менше);
Разом з тим імпорт цукру за звітний період зріс майже вдвічі – з $0,52 млн до $0,85 млн.
Нагадаємо, згідно з прогнозом, виробництво цукру вперше за три роки впаде нижче рівня оцінки глобального споживання.