Овочі-Ягоди-Сад

У Німеччині дозволили новий інгібітор проростання картоплі й цибулі

Федеральне управління Німеччини з питань захисту прав споживачів та безпечності харчових продуктів (BVL) затвердило пригнічувач проростання Restrain на основі етилену як безпечний продукт.

Про це повідомляє PotatoPro.

Дозвіл поширюється на обробку картоплі (як для побутового споживання, посадкового матеріалу, так і для виробництва крохмалю), цибулі, часнику, цибулі-шалоту і томатів.

Європейські виробники картоплі та цибулі терміново потребують препарат для обробки проти проростання, оскільки стандартний агент, хлорпрофам (CIPC), цього сезону заборонений у всіх державах-членах Європейського Союзу.

«Німеччина є великим ринком для нас, тому ми дуже раді, що і тут Restrain був офіційно схвалений, – сказав менеджер з продажу Restrain в Німеччині Андреас Фуст. – Але, перш за все, це хороші новини для громадського здоров’я. Рестрейн – це природний пригнічувач проростання, який не залишає шкідливих залишків на картоплі. Це означає, що даний метод також підходить для органічного землеробства, і заявка на нього обробляється. Крім того, це гарна новина для німецьких виробників. Наш метод підходить для всіх форм зберігання і перебуває в тому ж ціновому діапазоні, що і попередній метод пригнічення проростання CIPC».

Новий метод пригнічення проростання заснований на властивості газу етилену пригнічувати ріст клітин. Завдяки подачі етилену в сховище за точним протоколом протягом всього періоду зберігання, картопля залишається в стані спокою.

Однак цей агент має й інші застосування. Він покращує врожайність насіннєвої картоплі. Він також допомагає томатам дозрівати швидше в кінці сезону.

Читайте також: Виробників картоплі в ЄС чекає непростий сезон