Гідроксид магнію у кормах запобігає ацидозу рубця у ВРХ
Учені проводили дослідження, щодо використання гідроксиду магнію як буфера для боротьби з ацидозом рубця у корів під час ферментування вуглеводів у лабораторних умовах.
Добавка гідроксиду магнію на рівні 50 ммоль на добу в кукурудзяний крохмаль (12,5 г/л на добу) може сприяти запобіганню ацидозу рубця у корів, пише All About Feed. А добавка бікарбонату натрію в такій самій концентрації не впливає на захворювання, і молочна кислота накопичується в кількості до 200 ммоль.
Додавання гідроксиду магнію в суміш крохмалю і цукру запобігає ацидозу рубця, за якого основним кінцевим продуктом ферментації є ацетат.
Для запобігання ацидозу рубця можна було використовувати добове підживлення у співвідношенні крохмалю та гідроксиду магнію 4,5:1.
Як повідомлялося, до 65% поголів’я високопродуктивних корів схильні до субклінічного ацидозу рубця.
Додати коментар