Функціонування доїльного апарата рекомендується вимірювати за допомогою статистичних і динамічних тестів
Під час доїння корови індукується 80% інфекцій, спричинених заразними бактеріями. Вони передаються іншим коровам шляхом неправильного очищення обладнання рушників для доїльної зали або рук.
Бактерії навколишнього середовища зазвичай перебувають у корівнику, деякі інфекції – на випасах, і передаються, наприклад, мухами.
Несправне доїльне обладнання спричиняє проблеми з маститом. Як у корів із маститом через контагіозні бактерії, так і в корів із маститом через бактерії навколишнього середовища доїльні машини й техніка доїння відіграють важливу роль.
Спеціалісти рекомендують аналізувати всі відповідні чинники під час доїння та вимірювати функціонування доїльного апарата за допомогою статистичних і динамічних тестів. За результатами цих вимірів можна отримати рекомендації щодо оптимізації процесу доїння.
Якщо причиною маститу є бактерії навколишнього середовища, покращення ситуації можна досягти, покращивши гігієну в стійлах (підстилка тощо). Влітку особливої уваги вимагає контроль льоту мух.
Як повідомлялося, програма дослідження танкового молока допоможе проаналізувати мастит на фермі.
Додати коментар