Польський фермер вирощує редиску 10 місяців на рік
Польський фермер Анджей Літвінчук вирощує 250 га редиски – чи не найбільше в ЄС. Цей бізнес орієнтується на великі обсяги, механізацію та швидку доставку продукції.
Про це повідомляє AgroTimes.
Господарство вирощує редиску з березня по листопад. Залежно від погоди цикл вирощування триває від 28 до понад 40 днів. Крім редиски, у сівозміні також мають цибулю на перо, кріп та петрушку.
Продукцію регулярно постачають польські мережі супермаркетів, продають на овочевій біржі.
Зібрана редиска протягом доби потрапляє на полиці.
Цей бізнес Анджей успадкував від діда. Спочатку господарство збирало 30 тис. пучків редиски щодня, зараз розширилося і збирає 200 тис. пучків.
Якщо раніше коренеплоди збирали в ящики і промивали водою зі шланга, то тепер миють у спеціальній машині, яку імпортували з Німеччини.
Читайте також:Промислове вирощування редиски в Україні не перевищує 10%
Додати коментар