Овочі-Ягоди-Сад

Щоб конкурувати з імпортом, українським фермерам треба збільшити виробництво і зменшити собівартість, - експерт

Запровадження інноваційних інтенсивних технологій вирощування плодооовчевої продукції дозволить вітчизняним фермерам знизити собівартість і успішно конкурувати з імпортом. Так вважає менеджер Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Дмитро Ніколаєв.

Про це пише UHBDP.

На думку експерта імпортні фрукти в супермаркетах часто дешевші за українські через те, що торговельним мережам простіше працювати із західними постачальниками. 

«Українським фермерам потрібно збільшити виробництво і знизити собівартість. В період кризи все знижують витрати, – зазначив Дмитро Ніколаєв. – Це можна зробити за рахунок нових технологій. Нам здається, що інновації це дорого. А коли бачимо на полиці найдешевший імпортний персик, що перевершує за якістю дорогий Українське аналог, то замислюємося. Українському плодоовочівництва необхідно знижувати собівартість! Більш того, фермеру для початку її треба знати, порахувати, а багато хто до цих пір не розуміє і не враховує цей показник. Можливо, українські овочі і фрукти конкуретноздатні, просто іноді відбувається невиправдане завищення ціни реалізації».

За словами менеджера UHBDP, логіка в тому, щоб заробляти на обсязі, а не спробі продати невеликий обсяг за максимальною ціною один раз.

Читайте також:Експерти спрогнозували розвиток українського органічного ринку

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!