З молока англо-нубійських кіз отримують у 1,5 раза більше сиру, ніж від інших порід
Серед переваг кіз англо-нубійської породи – висока жирність молока – 5%, а також його щільність – через велику кількість білка.
Про це йдеться на фейсбук-сторінці торгової марки Virtuoso by Lukachivka, під якою виробляє продукцію з козиного молока фермерське господарство «Лукачівка Еко».
Зазначається, що сиру з молока нубійських кіз виходить в 1,5 раза більше, ніж із молока інших порід. «Його смак не порівняти ні з чим», – запевняють у господарстві.
«Лукачівка Еко» утримує племінних альпійських і нубійських кіз, молоко яких відрізняється поживністю, ніжним вершковим смаком і не має різкого запаху.
Ферма розрахована на стадо до 200 голів кіз. Саме таку кількість молока від них – 500 л – можна переробити вручну, стверджують у господарстві.
Як повідомлялося, на 1 грудня 2019 року в Україні нараховувалося 1,35 млн голів овець і кіз.
Додати коментар