Вчені встановили найкращий спосіб зберігання баклажанів
Науковці Інституту овочівництва і баштанництва НААН встановили, що баклажани краще зберігаються в дерев’яних ящиках в умовах овочесховища до 30 діб.
Про це пише журнал «Плантатор».
Плоди баклажану зберігали в умовах овочесховища та холодильної камери при температурі +3… +4 ºС. Для досліджень використовували два види тари: ящики (контроль) і поліетиленові перфоровані пакети. Термін зберігання 10, 20 та 30 діб. По закінченню кожного строку зберігання у плодах баклажану визначали хімічні показники.
Після 10 діб зберігання вихід стандартної продукції баклажана найкращий в умова холодильної камери в перфорованому поліетиленовому пакеті (практично 100%).
Після 20 діб зберігання плоди, що зберігалися в умовах холодильних камер, почали псуватися, збільшилася кількість нетоварних плодів — 69,7% (контроль) і 38,2% (п/е пакет), природні втрати маси 17,7 і 6,7% відповідно.
Після 30 діб плоди із холодильної камери зовсім зіпсувалися, а плоди з овочесховища краще зберігались у дерев’яному ящику — 80% (стандартні), але природні втрати маси коливалися в межах 13,8–28,5%.
Читайте також:Біометод продовжує терміни зберігання фруктів та овочів
Додати коментар