За поливу у зерні кукурудзи збільшується вміст крохмалю, білка та жиру
Проведення поливів на посівах кукурудзи збільшує умовний вихід основних інгредієнтів якості зерна: крохмалю – у 2,3 раза, білка та жиру – у 2,4 раза з одиниці площі.
Про такі результати досліджень гібридів кукурудзи AgroTimes повідомили фахівці Інституту зрошуваного землеробства НААН.
У ході проведення розрахунків умовного збору білка, крохмалю й жиру з одиниці площі встановлено, що їх вихід змінювався залежно від груп стиглості гібридів. Проте найбільшою мірою на збільшення умовного збору зазначених складових якості зерна впливає мінеральне живлення рослин кукурудзи.
Результати досліджень показали, що більшою стабільністю у формуванні врожайності, як фактичної, так і потенційної, в умовах зрошення характеризуються гібриди середньостиглої та середньопізньої груп.
Нагадаємо, вчені визначили, що впливає на зміну вмісту білка у зерні кукурудзи.
Додати коментар