Агрономія
Головне:
Агрономія

Вчені визначили, що впливає на зміну вмісту білка у зерні кукурудзи

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Уміст білка в зерні гібридів, що взяті на вивчення, змінювався під впливом добрив, зрошення та безпосередньо від біологічних особливостей гібридів.

Такі висновки з результатів досліджень гібридів кукурудзи зробили фахівці Інституту зрошуваного землеробства НААН, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Так, уміст білка під дією зрошення, порівнюючи з вирощуванням гібридів без добрив на богарних ділянках, дещо знижувався й коливався відповідно в межах 7,63–8,19 і 7,80–8,47%.

В середньому за три роки по всіх досліджуваних гібридах без добрив і без зрошення кількість білка в зерні становила 8,06%, а на тлі зрошення — 7,89%, або виявилася на 0,17 абсолютних відсотків меншою.

Мінеральні добрива істотно збільшували вміст білка в зерні досліджуваних гібридів кукурудзи. Якщо в середньому за роки досліджень і по всіх гібридах кукурудзи за вирощування їх без добрив містилося білка в зерні 7,96%, то за внесення рекомендованої дози добрив — 8,88%, а розрахункової дози — 9,02%, або на 0,92% та на 1,06% відповідно більше.

За вирощування без добрив найбільшу кількість білка формували Каховський і Гілея, а на внесення мінерального добрива максимально реагували гібриди Степовий, Квітневий та Оржиця.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!