Овочі-Ягоди-Сад

Університет Унібо представив 5 нових зимових сортів яблук

29 жовтня, на Дні відкритих дверей на фермі Сан-Анна в Кадріано (Болонья, Італія) університет Унібо представив 5 нових зимових, стійких до парші та сірих попелиць сортів яблук, з високим Brix.

Про це повідомляє FreshPlaza.

«Ми організували цей День відкритих дверей, щоб спостерігати за новими зимовими селекціями яблук. Ми проводили зрізи в різний час, щоб оцінити рівень Brix, здатність до зберіганя та колір. Ми також взяли зразки з різні сфери виробництва», — пояснив селекціонер Роберто Грегорі.

Дегустаційні випробування проводилися на місці. Одним з тих, хто зустрівся з найвищим показником твердості, був селекція BO B47G086, гібрид Роял Гала і Флорина. Урожай цього сорту збирають разом із Голден Делішез, рослина відрізняється середньою міцністю, стандартною поставою і високою врожайністю.

Проби були зроблені 16 та 26 вересня та 8 жовтня. Рівень ° Brix був відповідно 13,3 (твердість 9,2 кг), 14,6 (твердість 8,94 кг) і 15 (твердість 8,56 кг).

Для тих , кого цікавить високий вміст цукрів, особливо цікавий сорт BO B48C251. На момент збирання врожаю було вже в 18°Brix, а наприкінці зберігання досягає приблизно 22°Brix. Це гібрид Ренетта Грідія ді Торріана та ГолдРаш. Його збирають через 2-3 тижні після Голден Делішез. Рослина помірно стійка до парші, але міцна шкірка плодів забезпечує імунітет. Це цікаво не лише своїм смаком, але й консервацією.

Читайте також: Новий червоношкірий італійський сорт яблук має сюрприз всередині

Сорт BO B48F054 — це золоте яблуко, схоже на Голден , з °Brix понад 13,5, ніжною текстурою, соковитим смаком. Його збирання проводиться після збирання Голден.

Щодо червоного сорту, то BO B47G082 — сорт, що плодоносить наприкінці жовтня, характеризується високою продуктивністю та стійкістю до парші. Плід середнього розміру, в середньому 190 грам, і двоколірний зі схильністю до рожевого забарвлення. М’якуш білий і соковитий. Це сорт з блискучим кольором, майже готовий до споживання в момент збирання.

Найбільш літнє яблуко — це сорт BO B47G047, яку збирають за 3-4 тижні до Голден. Має плоди, які важать в середньому 210 грам, з інтенсивним червоним кольором і хорошим балансом між концентрацією цукру та кислотністю (14 °Brix, 3,8 meq/10г).

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!