Світовий попит на амарант щороку зростає на 12%
У 2017 році площа посівів амаранту в Україні становила 250 га, в 2018-му – 800 га, в поточному році – близько 4 тис. га, а у 2020-му прогнозується на рівні 20 тис. га.
Про це повідомляють аналітики компанії Pro-Consalting.
Експерти відзначають, що причиною такого інтересу до амаранту став швидко зростаючий світовий ринок цієї культури. Лише амарантової олії у світі продається на $0,5 млрд, а попит на нього зростає приблизно на 12% щороку.
«Головна перевага амаранту полягає у високому вмісті лінолевої кислоти – найважливішої речовини для життєдіяльності нашого організму, яке бере активну участь в синтезі білків. Також в амарантовій олії багато сквалену – природного з’єднання, яке регулює ліпідний обмін і протидіє передчасному старінню організму. Спочатку єдиним джерелом сквалену вважалися такі важкодоступні продукти, як печінка акули», – ідеться в повідомленні.
Крім того, перевагою амаранту є те, що виробники олії з нього зазвичай заздалегідь викуповують у аграріїв весь майбутній урожай амаранту.
Як повідомлялося раніше, маржинальність амаранту може сягати до 400%. А для того, щоб організувати підприємство з річною потужністю переробки амаранту до 3 тис. тонн на рік, необхідно інвестувати $4 млн.
Додати коментар