На розвиток фітофторозу картоплі під час зберігання впливає температура
Для розвитку фітофторозної гнилі бульб велике значення має температура під час зберігання.
За умови негайного закладання свіжовикопаної картоплі на 60 днів у сховище з температурою від 1 до 2,2 °С бульби псуються значно менше, навіть ті, які вирощені із ураженого фітофторозом бадилля.
Бульби, поміщені одразу після викопування у сховище з температурою 10 °С і вище, утричі сильніше уражені гниллю, ніж бульби, що зберігаються за температури 1-2,2 °С.
Якщо партія містить понад 2% хворих бульб, то вона не придатна для тривалого зберігання.
Нагадаємо, у вересні в Україну завезли картоплі більше, ніж будь-коли за рік.
Додати коментар