Агромаркет

Зменшення прогнозу виробництва кукурудзи не похитне цін на неї, - думка

Оприлюднена 12 вересня доповідь USDA трохи розігріла біржові ринки. Так, американські урядові аналітики знизили власний прогноз виробництва кукурудзи для США (-2,6 млн тонн) та України (-500 тис. тонн) через нижчу оцінку потенційної врожайності.

Зокрема, за оновленим прогнозом, урожай кукурудзи в США очікується на рівні 350,5 млн тонн, а в Україні – 36 млн тонн зерна. Як наслідок маємо скорочення прогнозу світового виробництва в сезоні 2019/20 МР до 1,104 млрд. тонн та кінцевих запасів до 306,3 млн тонн відповідно.

Попри коливання обсягів виробництва, світові запаси знижуються вже третій рік поспіль після рекордного показника 2016/17 МР, і в поточному сезоні річне скорочення становитиме 7,1%.

Як повідомила AgroTimes заступник директора ProAgro Group Марія Колесник, зменшення прогнозу виробництва кукурудзи аналітиками USDA для Україні жодним чином не вплине на закупівельні ціни на цю культуру в нашій країні.

«Навіть оновлений прогноз є для нас рекордним і перевершує всі попередні прогнози українських профільних аналітичних агенцій. Для світових цін також більш вагомим є прогнозний показник українського експорту, а він, у порівнянні із серпневою оцінкою, не змінився і становить 30 млн тонн.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!