«Садкорн» планує збудувати міні-завод для випуску вакуумованих продуктів
Компанія «Садкорн» (Одеська область) у 2018 році запустила виробництво вакуумованих качанів солодкої кукурудзи.
Цього року її продукція буде доступна не лише на Одещині, а й по всій Україні, повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
Вакуумована кукурудза – це готовий продукт, який не потребує додаткового приготування, але його краще розігріти. У вакуумну упаковку не додаються консерванти.
Близько 50% кукурудзи «Садкорн» має намір поставляти на свіжий ринок, іншу половину врожаю вакуумувати та пропонувати на зовнішньому ринку. Продукцію під ТМ «Пан Садівник» компанія планує експортувати до країн Балтії, Білорусі, Ізраїлю, Польщі та інших.
У найближчих планах також – будівництво міні-заводу. Керівник «Садкорну» Степан Садовник бачить перспективи у виробництві інших вакуумованих продуктів і планує розширювати асортимент.
«Садкорн» вирощує солодку кукурудзу на площі близько 100 га. Протягом усього сезону робить до 30 посівів. Сорти цукрової кукурудзи при краплинному зрошенні відрізняються гарною врожайністю.
«За вирощування використовується мінімум хімії, кукурудза обробляється по листу тоді, коли препарати вже не можуть проникнути безпосередньо в початок», – розповів Степан Садовник.
Солодка кукурудза має різний рівень цукру та буває суперсолодкою. «Садкорн» прцює з останньою. «З огляду на рівень вмісту цукрів у кукурудзі вона не може довго лежати, підкреслив Степан Садовник. – З нею потрібно обходитися, як із полуницею. Кукурудза – продукт, що швидко псується, і спекотної пори року потребує холодильних камер».
Додати коментар