Овочі-Ягоди-Сад

Аргентинські вчені збільшили термін зберігання груш за допомогою пакетів

Аргентинські вчені збільшили термін зберігання груш за допомогою пакетів

Аргентинські дослідники випробували нову систему пакування, яка може суттєво уповільнити дозрівання груш сорту Вільямс і зменшити втрати в довгих ланцюгах постачання. Використання інноваційних пакетів, які виділяють 1-МЦП (1-метилциклопропен) безпосередньо всередині упаковки, показало значне зниження виробництва етилену, що відповідає за розм’якшення та пожовтіння плодів. Випробування засвідчили, що груші, запаковані таким чином, дозрівали повільніше, залишалися більш пружними і зберігали зелене забарвлення протягом довшого періоду.

Про це повідомляє FreshPlaza, посилаючись на результати досліджень, проведених IDC Patagonia в Аргентині. 

Тестування, проведене університетом, показало, що використання MCPBag під час пакування, після якого слідувало або короткочасне зберігання протягом 4 днів, або довгострокове до 120 днів за звичайних атмосферних умов, а потім 8 днів при кімнатній температурі, зменшило виробництво етилену з 218 одиниць у стандартних пакетах приблизно до 80 одиниць в пакетах MCPBag. Це зниження становить 60% менше етилену після 8 днів.

Система MCPBag вводить покриту поверхню всередині упаковки, яка поступово вивільняє 1-МЦП протягом 24 годин, пригнічуючи реакцію на етилен. Технологія Vidre+ також може застосовуватися через недорогий стікер або етикетку, розміщену в коробках, контейнерах чи пакетах, що дозволяє вводити 1-МЦП без використання герметичних обробних кімнат або додаткових капітальних інвестицій. За оцінками компанії, широке впровадження цієї технології потенційно може скоротити щорічні втрати врожаю до 9,46 млн тонн.

За результатами випробувань, подовження терміну зберігання склало 8 днів для груш після короткочасного зберігання і 4-5 днів після довгострокового зберігання порівняно зі стандартною упаковкою. Дослідники дійшли висновку, що пакування груш у MCPBag із технологією Vidre+ уповільнює процес дозрівання відносно стандартних пакетів. Дослідження було проведене L. Vita, N. Gonzalez та P. Rebolledo з IDC Patagonia у співпраці з C. Franco з Wassington Agro SACIFEI. Автори зазначають, що ці висновки є попередніми, оскільки ґрунтуються на одному дослідженні, і для їх підтвердження та розширення потрібні додаткові випробування.

Читайте також: Світові ціни на груші знижуються