У яких випадках соєва олія має зелений колір

Переробники сої у нинішньому маркетинговому році зіштовхнулися з певними проблемами.
Про це під час заходу, присвяченому Всесвітньому дню бобових в Україні, повідомив директор компанії «Фалькон Агро Груп» Павло Жовтоніжко.
За його словами, посушливі погодні умови особливо у Центрі України, де власне знаходяться виробничі потужності підприємства, призвели до зниження урожайності сої порівняно з минулими роками.
Фахівець уточнив, що внаслідок кліматичних змін головною проблемою стало отрипння дуже нетипової для переробників сої. Ми називаємо таку сою недозрілою. Вона має всі належні характеристики, але вона зеленого кольору.
«Думаю, більшість бачила таку сою. Тож на початку сезону було дуже важко зрозуміти, що з нею робити і як її переробляти. Адже внаслідок переробки такої сої отримуємо олію зеленого кольору. Реалізувати таку олію доволі складно. Тож знадобився певний час, щоб підлаштуватися під переробку так званої недозрілої сої, щоб отримувати олію звичного для споживачів кольору», – зауважив Павло Жовтоніжко.
Нагадаємо, премія за неГМ-сою становить близько 100-150 доларів.