Винороб розповів, як ЗЗР не зіпсувати смак вина
Деякі оригінальні препарати ЗЗР міжнародних концернів погіршують якості вина, насамперед смак, а також утворюють осад, який вину не властивий.
Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» написав Володимир Харьковський, власник СФГ Деметра (Білгород-Дністровський район Одеської області).
«Тому ми виключаємо ці хімікати зі своїх схем захисту, замінюючи іншими, – додав він. – Адже вино – це продукт харчування, і здоров’я наших споживачів для нас на першому місці його якiсть».
У засновника господарства свій окремий погляд на використання ЗЗР для обробки винограду, зокрема, в період цвітіння.
«Більшість вважає, що цього робити не можна, – зазначає фермер, – але ми це робимо, однак, по-своєму, бо знаємо певну фазу, в яку можна працювати не надто агресивними препаратами».
Читайте також: Сусідні господарства отримали різні смаки одного сорту винограду