Овочі-Ягоди-Сад

Ціни на білокачанну капусту знизились на 16%

Ціни на білокачанну капусту знизились на 16%

В Україні цього тижня спостерігається тенденція щодо зниження цін на білокачанну капусту. Таку цінову ситуацію виробники пов’язують із надлишком продукції на ринку.

Про це повідомляє EastFruit.

Значну частину пропозиції на ринку становить капуста середньопізніх сортів, яка придатна до закладки на тривале зберігання. 

Наразі ціни на білокачанну капусту коливаються в межах від 15 до 23 грн/кг ($0,36-0,56/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Широкий ціновий діапазон у цьому сегменті учасники ринку пояснюють різними якісними характеристиками овочів.

Як зазначають аналітики проєкту, у більшості господарств все ще продовжуються активні збиральні роботи, внаслідок чого пропозиція на ринку зростає. Водночас попит на цю продукцію залишається вкрай низьким. Гуртові компанії та роздрібні мережі готові вести закупівлі виключно дрібними партіями, посилаючись на дуже обмежений термін реалізації, оскільки більшість фермерів пропонують до продажу капусту невисокої якості.

Незважаючи на негативний ціновий тренд, зараз ціни на білокачанну капусту в Україні в середньому у 2,9 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому учасники ринку не виключають, що ціни на цю продукцію будуть знижуватися і надалі, оскільки багато господарств завдяки покращенню погодних умов активно ведуть збирання врожаю.

Раніше ціни на капусту досягли рекордної відмітки.