Овочі-Ягоди-Сад

Огірки стали вдвічі дорожчими, ніж рік тому

Огірки стали вдвічі дорожчими, ніж рік тому

Виробники тепличних огірків в Україні цього тижня підняли відпускні ціни на свою продукцію на 12%. Такий рівень цін удвічі більший, ніж о цій же порі минулого року.

Про це повідомляє EastFruit.

Так, зараз українські тепличні комбінати декларують ціни на огірки в межах 45-60 грн/кг ($1,09-1,46/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами операторів ринку, підвищувальний ціновий тренд продиктований одразу кількома факторами. Насамперед він є наслідком досить обмеженої пропозиції огірка на ринку, оскільки продукція відкритого ґрунту у продаж вже практично не надходить. Крім того, до збирання врожаю огірків другого обороту поки приступили не всі тепличні комбінати, причому вибірки в них досить невеликі через прохолодну та похмуру погоду.

«Як результат, сьогодні тепличні огірки на ринку України коштують уже в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період. Більше того, багато гравців ринку не виключають можливості подальшого подорожчання цієї продукції через активний попит», – резюмують у EastFruit.

Читайте також: Почалося активне імпортозаміщення тепличних огірків