¾ українського експорту фруктів та продуктів з них – в Європу
75,5% українських фруктів та ягід та продукції з них експортуються в Європу. Другим ринком є Північна та Південна Америки – 17,5% експорту.
Про це повідомляється у сьомому виданні Портфоліо аграрного експорту України, складеному Українським клубом агробізнесу (УКАБ).
Третім ринком українського фруктового експорту є Близький Схід, куди постачається 4,1% фруктової продукції. У регіон Євразійського митного союзу (росія, білорусь, Казахстан) постачалося 2,3% фруктової продукції. В країни далекого Сходу – 0,2%, у Південносхідну Азію – 0,1%, в Африку – 0,1%.
Найбільшу частку фруктової продукції складають фруктові соки, потім – заморожені фрукти та ягоди, затим – свіжі фрукти та ягоди. Постачаються також джеми та желе, свіжі яблука та груші.
Читайте також: Європа є найбільшим партнером України з експорту овочів