Овочі-Ягоди-Сад

Україна постачає яблука у все більших обсягах на все більшу кількість ринків

Україна постачає яблука у все більших обсягах на все більшу кількість ринків

З липня 2023 року по червень 2024 року Україна експортувала близько 47 тис. тонн яблук, що на 11 тис. тонн перевищило підсумковий показник сезону 2022/23.

Такі дані озвучив у інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit, що експортує фрукти.

За даними компанії, у другій половині 2023 року за кордон було продано 19 тис. тонн яблук, а в першій половині 2024 року – майже 28 тис. тонн. Як і в попередньому сезоні, найбільше продукції було експортовано в другій половині 2024 року – у січні-березні.

«Якщо спиратися на мій прогноз, який я давав на початку минулого сезону, то можна побачити, що він збувся, – прокоментував підсумки експортного сезону яблук пан Гуржій. – Загалом, якщо не буде жодних форс-мажорних обставин, то я бачу значний потенціал для експорту українських яблук, тому що ми постачаємо на дедалі більшу кількість ринків, рівень проникнення на ринки присутності зростає, і найголовніше – ключові покупці з року в рік купують все більше наших яблук».

Читайте також: Урожай яблук в ЄС у 2024 році знизиться на 11,3%