Інститут кормів консультуватиме органічних овочівників
У селі Бохоники на Вінничині у квітні збудували теплицю, де вчені Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААНУ за підтримки Вінницької міськради вирощують органічні овочі та ягоди. На них відпрацьовують технології, які в подальшому рекомендуватимуть фермерам-органікам.
Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Віта ТБ».
“Ми тут тестуємо різні сорти, різні культури, дя того, щоб можна було чітко визначитися, що рекомендувати нашим аграріям”, — сказав Олександр Корнійчук, директор інституту.
У теплиці росте кілька сортів томатів, перців, баклажани та кавуни. Овочі ростуть на субстраті з соломи.
Нагадаємо, ми писали, що для сільськогосподарських виробників, які займаються органічним виробництвом, стартує програма екстреної допомоги органічному агросектору в Україні. Мета – компенсація витрат агровиробникам на сертифікацію у 2024 році. Програма ініційована Німецьким Фондом майбутнього для сільського господарства.