Тваринництво

USDA та GAIN скорегували прогноз виробництва молока в ЄС у бік зниження

USDA та GAIN скорегували прогноз виробництва молока в ЄС у бік зниження

Прогнозується, що в 2024 році виробництво молока в ЄС впаде до 148,9 млн тонн із рівня, що оцінювався в 149,3 млн тонн у 2023 році.

Це випливає з піврічного звіту щодо стану та перспектив молочної галузі ЄС, опублікованого Міністерством сільського господарства США (USDA) й Глобальною інформаційною мережею в агросекторі (GAIN), пише Інфагро.

Скорочення відбудеться через зменшення поголів’я корів і зниження рентабельності виробництва молока. З меншим виробництвом молока, яке буде лише частково компенсовано нижчим очікуваним споживанням рідкого молока, також прогнозується, що в 2024 році дещо впаде закупівля молока заводами. Це вимагає від переробників молока виважено ставитися до того, для виробництва яких продуктів використовувати сировину.

Прогнозується, що сир залишатиметься основним продуктом виробництва для молочних заводів ЄС. Це підтримується стабільним внутрішнім споживанням і високим експортним попитом. Очікується, що виробництво сиру в країнах ЄС цього року сягне 10,6 млн тонн, що на 0,6% більше, ніж торік.

Водночас виробництво вершкового масла, знежиреного і незбираного сухого молока скоротиться.

Як повідомлялося, Китай скорочуватиме імпорт рідкого та сухого молока.