Волинська сімейна ферма за грант розвиває виробництво перепелиного м'яса
Наприкінці березня власниця волинської сімейної перепелиної ферми Ірина Бандура коштом гранту запустила проєкт виробництва охолодженого перепелиного м’яса «Перепелятко-Бандурятко: від яйця до м’яса». Це дозволить збільшити річний прибуток ферми на 23%.
Про це повідомили в компанії Corteva Agriscience, яка надала грант у межах освітньо-грантової програми TalentA восени 2023 року.
Також проєкт допоможе поліпшити раціон пацієнтів Волинського обласного шпиталю для ветеранів війни ‒ сюди щомісяця передаватимуть частину перепелиних м’яса та яєць.
Родинна ферма Ірини Бандури працює вже чотири роки. Утримує 4 тис. голів перепелів, постачає яйця в магазини Луцька.
Повномасштабна війна призвела до різкого скорочення виробничих потужностей великих виробників перепелиних яєць у південних і східних регіонах України. Зростання попиту на охолоджене перепелине м’ясо навіть попри збільшення собівартості продукції змусило фермерку замислитися над масштабуванням бізнесу. Вона пішла навчатися у програму TalentA-2023 і взяла участь у грантовому конкурсі.
«Виходячи з потенційного розміру ринку та трендів до збільшення споживання органічної й дієтичної продукції, ми з родиною вирішили розвивати бізнес», ‒ зазначила Ірина Бандура.
Довідка
Освітньо-грантова програма TalentA реалізується Corteva за підтримки Мінагрополітики заради розвитку жіночого фермерства та зміцнення сільських громад через розширення можливостей з освіти й доступу до фінансів для фермерок із сільської місцевості.