Свинина живою масою подорожчала на 8,3%
Ціни на живець свиней демонструють позитивну динаміку: +8,3%, ніж тижнем раніше. Середньозважена ринкова ціна сягнула 63,1 грн/кг.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».
Торги минулої п’ятниці завершилися підвищенням цін закупівлі, які в більшості регіонів коливалися в діапазоні 62-65 грн/кг. Проте на заході верхня межа була на рівні 63 грн/кг. До того ж, як цього тижня зазначали представники м’ясопереробної галузі, незначна розбіжність у ціні між західними областями та рештою регіонів дещо розширила діапазон цін на охолоджені свинячі півтуші.
Загалом оператори констатують жвавішу ринкову активність, ніж тижнем раніше: це пов’язано з підвищенням кінцевої реалізації завдяки сприятливій погоді для старту пікнікового сезону і з поступовим початком підготовки м’ясопереробки до великодніх свят. З огляду на ці обставини, більшість готується до подальшого підвищення цін щонайменше на 2-3 грн/кг.
Як повідомлялося, свинина в роздрібі дешевшає пів року поспіль.