Овочі-Ягоди-Сад

Фермери почали пророщувати картоплю

Картоплярі почали пророщувати картоплю для висаджування на початку квітня. Для цього була підвищена температура в приміщеннях, картопля розкладена в спеціальні яшики невеликим шаром. Приміщення досвічується світлодіодними лампами.

Про це у відео на своїй сторінці у Фейсбук розповів Павло Булгаков, міжнародний консультант зі зберігання овочів.

Він зазначив, що температурний діапазон пророщування – від 12 до 15 градусів. Висота штабелів ящиків – понад 3 метри.

Нині на деяких картоплинах з’являються ростки та корінці. Через півтора місяця, коли картопля буде висаджуватися, буде вже видно навіть зародки листків.

Нагадаємо, ми писали, що якісне пророщування насінневої картоплі забезпечує отримання вдвічі вищого раннього врожаю на 50-ий день, на 50-55% – на 60-ий день і на 30% на 70-ий день після посадки. Окрім цього, врожай з’являється на 2 тижні раніше. У рослин підвищується стійкість рослин до ризоктоніозу.