Попит на столовий виноград зберігається, ціна може знижуватися
Попит на ранній столовий виноград в Одеській області дуже добрий. На середній і пізній у період основного валу збору по країні, можлива низька ціна.
Такими спостереженнями ринку в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» ділиться співвласник господарства ТДВ «Арсі Агро» Олександр Терзі.
Проте попит на столовий виноград буде зберігатись, і товаровиробник не залишиться із товаром, впевнений він.
Однак потрібно враховувати, що і попит на цю продукцію теж впав у зв’язку з великою кількістю біженців, що виїхали з країни, особливо дітей і жінок – основних споживачів винограду. Сталося падіння і попиту, і пропозиції одночасно, причому складно оцінити, що з них впало сильніше, зауважує Терзі.
«І все ж таки ціна, як і прибуток, зараз не на першому місці, принаймні для нас, – додає фермер. – Головне – продовжувати працювати, максимально зберегти підприємство на плаву. Навіть якщо ми спрацюємо у собівартість – нічого страшного».
Читайте також: «Цукристість бомбезна», – закарпатські вчені про виноград