Овочі-Ягоди-Сад

«Цукристість бомбезна», – закарпатські вчені про виноград

«Цукристість бомбезна», – закарпатські вчені про виноград

Вчені кафедри плодоовочівництва Ужгородського університету оголосили про початок збирання врожаю винограду на винограднику навчального закладу.

Про це вони повідомили на сторінці кафедри у Фейсбук.

«Завтра офіційно стартує сезон виноробства 2023 року на просторах ДВНЗ УжНУ. Першокурсники-садівники приймають посвяту на винограднику кафедри плодоовочівництва і виноградарства. 

Ягоди дозріли. Цукристість бомбезна!», – визнали вчені.

Нагадаємо, в ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім.В.Є. Таїрова» запросив одеситів та гостей міста на збір ранніх сортів винограду. Цю атракцію обіцяють продовжувати у вересні та жовтні.

Збір винограду відвідувачами – доволі популярний вид дозвілля за кордоном. Зараз і вітчизняні винороби активно практикують їх на приватних виноробнях. Для державної наукової установи – це новий досвід.