Овочі-Ягоди-Сад

Закарпатських виноробів навчали європейським правилам  

Закарпатських виноробів навчали європейським правилам  

Впродовж 23-26 серпня у місті Берегове Закарпатської області європейський проєкт «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA) та Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) провели тренінг для виноробів «Географічне зазначення «Вина Срібної землі»: методологічний, технологічний і юридичний аспекти».

Про це повідомляє пресслужба IPRSA.

На тренінгу 30 малих виноробів Закарпатської області навчалися ефективнішій роботі виноградарів, швидшій їх адаптації до законодавчих змін у галузі в контексті євроінтеграції та глибшому розумінню сучасних технологічних аспектів виробництва вина.

Зокрема, вивчали особливості дозрівання білих сортів винограду, їхнього хімічного

складу, збору, транспортування, сортування, сучасне обладнання для переробки тощо.

А також законодавчі та юридичні боки роботи виноробів.

Винороби обговорили план роботи над специфікацією для реєстрації географічного зазначення «Вина Срібної землі», перспективи винно-гастрономічного туризму, а також можливі промоційні заходи.

Читайте також: Україна виробляла чверть відсотка світового вина