Борщ на Донеччині за 3 тижні подорожчав на 13%
За три тижні продукти, необхідні для приготування 4-5 літрів борщу, на Донеччині подорожчали на 13%. Передусім зросли ціни на капусту, цибулю, моркву, томати та свинину. Незначно подешевшала картопля, олія, сіль та спеції.
Про це повідомляється на фейсбук-сторінці департаменту агропромрозвитку та земельних відносин Донецької ОВА.
Зазначається, що в період з 24 лютого по 16 березня вартість продуктів для приготування 4-5 літрів борщу зросла з 150,03 грн до 169,59 грн.
Найбільший ріст цін за цей час показала капуста – +9,26 грн/кг – до 21,23 грн/кг. Ціна цибулі за цей час додала 9,26 грн/кг і становить 52,17 грн/кг. Морква додала в ціні 7,74 грн/кг і коштує 39,73 грн/кг.
Томати подорожчали на 21,74 грн/кг і коштують 109,30 грн/кг. Вартість свинини зросла на 10 грн/кг і становить 172,97 грн/кг. Ціна буряка збільшилася на 47 коп/кг і становить 9,70 грн/кг.
Картопля за цей час подешевшала на 54 коп/кг – до 7,83 грн/кг, ціна олії знизилася на 59 коп/л, до 74,56 грн/л.
Читайте також: Продукти на борщ на Донеччині у лютому переважно подешевшали