Овочі-Ягоди-Сад

Продукти на борщ на Донеччині у лютому переважно подешевшали

Продукти на борщ на Донеччині у лютому переважно подешевшали

Вартість продуктів для приготування 4-5 літрової каструлі борщу за два тижні лютого на Донеччині зменшилася з 158,40 грн до 150,03 грн. Найбільше подешевшали томати. Також знизилася ціна свинини, буряка, капусти й картоплі. Проте зросла – моркви та цибулі.

Такі дані наводять у департаменті агропромрозвитку та земельних відносин Донецької ОВА.

Отже, від 9 до 24 лютого ціна томатів знизилася на 19,67 грн/кг і становила 87,56 грн/кг. На 3 грн/кг – до 162,97 грн/кг подешевшала свинина. На 2,93 грн/кг знизилася ціна на картоплю і тепер вона коштує 8,37 грн/кг. На 2,47 грн – до 9,23 грн/кг подешевшав буряк. На 1,26 грн/кг стала дешевшою капуста – її ціна нині 11,97 грн/кг.

Проте за цей час на 5,60 грн/кг підскочила ціна моркви, яку тепер продають по 31,77 грн/кг. На 3,63 грн кг подорожчала цибуля, зараз вона коштує 43,23 грн/кг.

Також подорожчала олія, сіль та спеції.

Читайте також: Експорт польської цибулі в Україну зріс у 24 рази