Лохину вирощують у пустелі на узбережжі Перу
Перу зміцнює свою позицію світового експортера лохини з часткою до 25% . Площа плантацій цієї ягоди в країні до 2025 року досягне 20 тис. га.
Про це повідомляє міністерство сільського господарства Нідерландів.
Зазначається, що прибережний регіон Перу – це величезна пустеля, яка перетинає Перу з півночі на південь. Незважаючи на посушливість і обмеження води протягом більшої частини року, значні частини цього регіону були перетворені на справжній оазу, де процвітають деякі високоцінні культури, змінюючи панораму пустелі та виробляючи ягоди та фрукти на експорт. Однією з цих культур є лохина, суперпродукт, попит на який у споживачів у всьому світі продовжує зростати.
«Умови узбережжя Перу виявилися ідеальними для вирощування лохини. Висока врожайність понад 10 т/га порівняно з 8 т/га в США в поєднанні з кліматичними умовами, нижчою вартістю робочої сили та контрсезоном на невдоволених ринках в Європі та Сполучених Штатах, створили формулу успіху. Очікується, що цього року Перу збільшить свій експорт на 25-30% порівняно з 2021 роком, коли експорт досяг 1032 млн євро», – зазначають у мінсільгоспі Нідерландів.
Читайте також: Попри війну закладають нові лохинові плантації