Тваринництво

«Сімейні молочні ферми» запускають інвестиційну позику

«Сімейні молочні ферми» запускають інвестиційну позику

Проєкт «Сімейні молочні ферми» представив новий фінансовий інструмент – інвестиційну позику, що дозволяє не лише отримати дохід, а й підтримати сімейні молочні господарства. 

Про це повідомили у проєкті.

Тепер приєднатися до партнерів найбільшого в Україні імпакт-проєкту у сфері молочного тваринництва можна на таких умовах:

  • інвестиційна позика – від 15 тис. грн;
  • дохід складається з двох частин: гарантована – 10% річних плюс бонус за ризик, залежить від результатів діяльності проєкту «Сімейні молочні ферми».

Отримані кошти будуть використані на підвищення ефективності діяльності та підтримки господарств – учасників «Сімейних молочних ферм». Зокрема, максимальні зусилля планується зосередити на організації молочної переробки, що дасть можливість фермерам підвищити рентабельність своєї діяльності.

Загалом на середину вересня кількість інвесторів «Сімейних молочних ферм» зросла до 414 осіб, а загальний розмір інвестицій сягнув близько 34 млн грн. Серед учасників проєкту – 169 сімейних господарств із 11 регіонів України. Попри всі труднощі, за підсумками 1 півріччя 2022 року фінансові показники проєкту показали зростання.

Як повідомлялося, «Сімейні молочні ферми» сплатили понад 5 млн грн податків.