Тваринництво

На якість шкаралупи яєць впливає і час роздавання кормів несучкам

Час роздавання кормів курям-несучкам має важливий вплив на якість яєчної шкаралупи.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

За можливості кури повинні з’їдати понад 60% свого раціону протягом шести годин перед вимкненням світла. Частина цього кальцію зберігатиметься у шлунку.

Оскільки кури не їдять вночі (період кальцинації), якість шкаралупи значною мірою залежатиме від кількості кальцію, що залишиться в травному тракті в кінці дня.

У складних умовах інший спосіб поліпшити якість шкаралупи – заохотити курей споживати кальцій серед ночі, вмикаючи освітлення на одну годину.

Як повідомлялося, кальцієва дієта покращує якість і колір яєчної шкаралупи.