Техніка

Культиватор для вертикального обробітку зберігає вологу та економить ресурси

Культиватор для вертикального обробітку ґрунту від «АгроКалина»

Господарство «Іванівське», що на Київщині, в умовах браку вологи практикувало оранку та дискування. Раз на три роки перекидали пласт, а здебільшого обробляли ґрунт дисковими боронами й проводили щілювання. Втім, тепер планують поповнити технопарк енергоощадним й вологозберігальним знаряддям – культиватором для вертикального обробітку ґрунту.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів директор ПОСП «Іванівське» Юрій Пирятинський.

«Їх, на щастя, вже почали виробляти вітчизняні виробники – для нас, невеликих господарств, це дуже важливо. От цього року я планую купити такий турбокультиватор виробництва ТОВ «АгроКалина», що у Вінницькій області. Вони випускають техніку, що дає змогу обробляти ґрунт на задану глибину, не перевертаючи пласта й зберігаючи вологу. Мої колеги на Півдні широко нею користуються. Після збирання кукурудзи вони тільки обробляють міжряддя, а наступного року в ці міжряддя сіють іншу культуру. Ось так зберігають вологу», – розповідає Юрій Пирятинський.

Окрім того, він відзначає, що цей культиватор економний – на обробіток одного гектара ріллі використовує менше дизпального, для нього потрібні менш потужні трактори, що швидше обробляють ґрунт, порівняно з оранкою.

Раніше ми повідомляли, Agrokalina репрезентувала сівалку для No-Till.