На Одещині збільшили вирощування кавунів та столового винограду
На тлі окупації Херсонщини одеські фермери збільшили площу кавунів та столового винограду.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Андрій Гайдай, власник розсадника «Виноград-Одеса».
«У нас багато господарств почали займатися кавунами, бо розуміють, що Каховку окуповано, і звідти нічого не буде. Те саме і з виноградом: під 80% його до нашого регіону постачала Херсонщина у мирний час», – сказав він.
Андрій Гайдай додав, що навіть під час війни закладають нові виноградники, орієнтовані на туристичний бізнес. По перше, підприємці орієнтовані на перспективу та в умовах знецінення грошей, винороби вирішили вкласти їх у саджанці.
Читайте також: Аналітик спрогнозував високу ціну на кавуни і засилля імпорту