Регіональні ціни на живець свиней вирівнялися
У другій половині травня закупівельні ціни на свинину живою вагою остаточно консолідувалися в межах 48,5-50 грн/кг в усіх регіонах.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».
Епізодично зустрічаються нижчі і вищі ціни, проте більшість товарних партій на заході та сході розписали у зазначених цінових межах, а в центрі мінімальна цінова позначка була на 0,5 грн вищою. Єдиний регіон, який вибивається із загальної картини ― південь, де ціни коливаються в межах 50-52 грн/кг.
За результатами торгів минулого тижня оператори ринку свинини констатують різноспрямований рух цін закупівлі. Хоча близько половини постачальників живця свиней зберегли ціну на рівні попереднього тижня, решта наголосила на різноспрямованому русі котирувань: низка виробників свинини минулої п’ятниці переглянули ціну на 0,5-1,5 грн/кг і в бік пониження, і в бік підвищення.
Також промислова пропозиція стала рівномірнішою, адже більшість виробників свинини повернулися до стандартних розмірів товарних партій.
Водночас закупівельна активність утримується на стабільно високому рівні, а м’ясопереробники констатують відносну збалансованість попиту та пропозиції свинини на ринку. Після Великодня реалізація дещо послабилася, проте тримається приблизно на одному рівні, а окремим заготівельникам із заходу та сходу обмежена пропозиція живця свиней і складнощі з пальним не дозволяють виконати всі замовлення, що надходять.
Та, попри це, більшість операторів вважає, що ринок свинини наразі найурівноваженіший за останні кілька місяців, і очікує на відносну стабільність цін у подальшому.
Як повідомлялося, м’ясопереробники песимістичні в оцінках сезону.
Нагадаємо, відновлено експорт свинини з України до третіх країн.