У теплицях без світла виганяють ревінь
У Великій Британії від Різдва до Нового року при світлі свічок у теплицях без вікон фермери збирають урожай так званого примусового ревеню. Ці стебла мають яскраво-червоний колір та гострий аромат і застосовуються як ароматизатор в продуктах високого класу.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Спочатку ревінь вирощують два роки поспіль у відкритому ґрунті без збирання стебел, щоб коренева система змогла накопичити поживні речовини в достатній кількості», – йдеться у статті.
Кореневища викопують після відмирання листків, що відбувається після перших заморозків на поверхні ґрунту.
У листопаді їх висаджують у збагачений перегноєм ґрунт теплиці.
Потім поступово підвищують температуру в теплиці та зволожують повітря за допомогою туманоутворювачів. Вологість повітря має бути доволі високою, але не надмірною, інакше вона може спричинити розвиток кореневої гнилі.
«У теплиці цілодобово має бути темно, тож для цього вибирають приміщення без вікон та штучних джерел освітлення», – зауважує видання.
Під дією тепла рослини починають вегетувати й нарощувати листкову масу, використовуючи накопичені вуглеводи, і перетворюють їх на глюкозу, яка надає стеблам солодкого смаку.
«У темноті не видно, як росте примусовий ревінь, але можна почути тихе поскрипування: цей звук спричинює розкриття листків», – описується в публікації.
За три-чотири дні листок може вирости на 15–18 см. У закритих теплицях стебла ревеню виростають завдовжки до 60 см, через брак світла листки залишаються дрібними та світло-зеленими на колір.
Читайте також: Ревінь купують з цікавості, але швидко усвідомлюють переваги продукту