Овочі-Ягоди-Сад

Ревінь купують з цікавості, але швидко усвідомлюють переваги продукту

Ревінь купують з цікавості, але швидко усвідомлюють переваги продукту

Господарство «Органік експерт» (ТМ «Осьо»), що в селі Райківщина на Київщині 10 з  17 га полів відводить під ревінь, на інших вирощує ревінь, овочі, зелень, пряні трави й квіти. Продукцію продає через соцмережі, магазини на переробні підприємства та експортує. Спочатку ревінь купують з цікавості а потім – як гарну сировину для компотів, киселів, начинку для пирогів, інгридієнт для соусів у той період, поки немає ягід.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

«Сучасні люди прагнуть нових смакових вражень, нових страв, – розповіла Юлія Ворощук, керуюча партнерка підприємства. – Із цієї причини нинішнього сезону до овочевої лінійки ми додамо вігну, фіолетову спаржеву квасолю, бамію. Прагнення чогось новенького стосується й ревеню. Спочатку його купують із цікавості, але швидко усвідомлюють переваги продукту. Він – перша сировина для компотів і киселів, коли ще немає ягід. Це також чудова начинка для випічки, оригінальний інгредієнт для соусів, його можна заморозити й продовжити споживання взимку».

За словами Юлії Ворощук, за кордоном культура споживання ревеню склалася давно, в Україні великої шани він ніколи не мав: хтось тримав пару кущів на краю городу, хтось –  ні. 

«Але тепер є шанс усе змінити», – упевнена підприємиця.

Читайте також: Соцмережі за рік дали «Осьо» 2 тис. замовників овочів та зелені