Тваринництво

«Бестер» зайнявся переробкою осетрів

Компанія «Бестер» (Київська область) почала виробляти нову рибну продукцію – на додачу до чорної та равликової ікри.

Про це AgroTimes розповів директор і співвласник компанії «Бестер» Юрій Яременко.

«Ми почали експериментувати з випуском іншої рибної продукції, – зазначив він. – Ми ж чимало ріжемо своєї риби і продавали її порізаною. Та це не дуже вигідно, бо рибу купують оптом за досить низькими цінами. Тому ми розробили Технічні умови, погодили з Держпродспоживслужбою, придбали додаткове обладнання і почали виробляти традиційну українську страву – холодець з осетра (колись у Дніпрі водилося чимало осетрів)».

Крім холодця, компанія запустила виробництво пресервів із осетра в олії.

Ці продукти орієнтовані на український ринок, оскільки пресерви мають обмежений термін придатності, на відміну від консервів.

«А далі подивимося. Наші дистриб’ютори в США із задоволенням би купляли їх, але термін реалізації короткий, і вони не бачать в цьому економічного сенсу», – пояснив Юрій Яременко.

Нині «Бестер» працює над розширенням лінійки рибної продукції, додав він.

Нагадаємо, «Бестер» відмовився від вирощування кларієвого сома на користь осетра.

Як повідомлялося, Україна має шанс стати великим переробником риби.

Довідка

«Бестер» займається вирощуванням осетрових видів риб, виробляє чорну та равликову ікру. Ікра також постачається на експорт.