Виробництво яблучного соку в Україні за 8 місяців зросло на 68,4%
Протягом восьми місяців 2021 року в Україні виробили 33,1 млн л яблучного соку, що на 68,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Зокрема, у серпні виробництво яблучного соку склало 13,4 млн л, що на 140,4% більше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Нагадаємо, для яблучного соку найпридатніші сорти з помірною кислотністю та підвищеним вмістом цукру.
Як повідомлялося, з яблучного соку прямого віджиму можна зробити ігристий сидр.