Овочі-Ягоди-Сад

На Одещині почали робити вино нового врожаю

На Одещині почали робити вино нового врожаю

Винороби Одещини почали чавити виноград на вино. Кажуть, що цього року врожай менший, ніж звичайний.

Про це повідомляє Біляївка.city.

«У цьому році врожай винограду не дуже, тож, частину я зібрав у себе, частину придбав у місцевих, а ще частину запропонували прийти і зрізати знайомі. Тут у мене Бако, Лідія (по-біляївськи Пограничник), Дністровський рожевий, Ізабелла», – розповів місцевий винороб-любитель Олега Рогачка.

Замість звичних 40-45 відер винороб цього року переробляє лише 35.  

Потім вино 4 дні грає. У цей час сусло перемішують тричі на день.

Потім вино зливають в бочки й переносять у погреб. Через 40 днів молоде вино готове.

«У січні я зазвичай ще раз зливаю вино в іншу ємність, – уточнив винороб. – Як кажуть, знімаю з дріжджів. Так робила і бабуся. Тоді вино довше зберігає свій смак і не уксусіє. Бо, кажуть, що як тільки починає квітнути навесні виноград, одразу у бутлях починає грати і вино. Таке собі диво природи».

Читайте також: Регіональне вино треба продавати гуртом