Фермери вирощують 5% спаржевої квасолі
В українських сільськогосподарських підприємствах вирощується лише 5%. А площі посівів цієї культури не перевищують 90 га.
Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) на своїй сторінці у Фейсбук.
«Як і багато інших овочевих культур, переважна більшість спаржевої квасолі в Україні вирощується у домогосподарствах населення. Згідно з офіційною статистикою, на частку промислових/фермерських господарств припадає лише 5% загального обсягу виробництва цієї культури», — розповідає Світлана Литвин, аналітик УКАБ.
Нагадаємо, У СТОВ імені Лесі Українки, що в селі Колодяжне на Волині вважають, що вирощувати спаржеву квасолю вигідно. Тут її висаджують на 20 га і збираються розширювати площі під спаржевою квасолею. Отримують урожай 10-12 т/га, а в сприятливі роки – і до 15 т/га.
Урожай збирають вручну, 2-3 рази за сезон. Таким чином отримують тільки достиглі стручки гарної якості. Витрати на ручну працю виправдовуються якістю продукції.
Читайте також: Ставка на спаржеву квасолю