«Барком» працює над технологіями штучного інтелекту для свинокомплексу
ТзОВ «Барком», що спеціалізується на вирощуванні свиней та виробництві м’ясної продукції під ТМ «Родинна ковбаска», бере участь у розробленні технологій штучного інтелекту. Спільно з компанією Lemberg Solutions фіналізують розробки, які покращать біобезпеку свиногосподарств та оптимізують виробничі процеси.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».
Зокрема, одна з розробок має вигляд годинника, її призначення – покращити дотримання персоналом протоколів біобезпеки господарства. Система аналізує, чи якісно працівник пройшов санпропускник і сигналізує у випадку відхилення. Розробляється опція відстеження переміщення виробничими приміщеннями, щоб не допустити несанкціонованого переходу з брудних зон у чисті.
Ще одна технологія, яку розробляють, – безконтактне зважування свиней за допомогою камери. Система визначає масу свині за знімком. Похибка може становити 2-3%.
У «Баркомі» переконані, що застосування такої технології матиме низку переваг: жодних контрольних зважувань, а, отже, зменшення стресового навантаження на свиней та істотна економія робочого часу працівників ферми. До того ж постійний моніторинг приростів тварин і швидка ідентифікація прогалин у рості.
Та головне – простота застосування технології. Крім того, її можна допрацювати за потреби. Наприклад, для визначення якості туші ще під час перебування тварини на фермі.
Як повідомлялося, KSG Agro планує підвищити автоматизацію свинокомплексу.