В Україні зменшилося офіційне виробництво картоплі
Виробництво картоплі в Україні за перше півріччя 2021 р. скоротилося на 19,8% в порівнянні з першим півріччям 2020 року – до 240,8 тис. тонн.
Про це повідомляє Державна служба статистики.
Станом на 1 липня картоплю зібрали із площі 17,9 тис. га, що на 22,2% менше показників на 1 липня 2020 року. Проте, згідно з даними, середня врожайність картоплі зросла на 9,7% – до 14,18 т/га.
Лідерами з виробництва картоплі стали Херсонська область, яка зібрала 79,8 тис. тонн, Житомирська — 46,5 тис. тонн і Вінницька області — 39,8 тис. тонн.
Крім того, загальне виробництво овочевих культур в Україні в першому півріччі 2021 р. знизилося на 4,8% в порівнянні з першим півріччям 2020 року – до 684,7 тис. тонн. При цьому виробництво овочевих культур відкритого ґрунту збереглося на рівні січня-червня 2020 р. – 386,9 тис. тонн.
Читайте також: На Херсонщині ціни на молоду картоплю обвалились до 4 грн/кг