Овочі-Ягоди-Сад

Berryland Cidery виробляє сидр з айви та груші

У сидерії Berryland Cidery виробляються цікаві та незвичайні напої, зокрема, сидр з грушок, айви та питний мед.

Про це розповів засновник сидерії Berryland Cidery Віталій Карвіга, пише  журнал «Садівництво по-українськи».

«Нашою гордістю є сидр Кюве врожаю 2019 року. Вийшло вдало скупажувати яблука, хоча рік був дуже неврожайний. Хочу також відзначити Перрі, ми робимо його без додавання яблучного соку. Сік груші доволі погано освітлюється після бродіння, тому в багатьох країнах в нього додають сік яблук. Але ми домоглися того, що у нас ці процеси проходять без будь-яких проблем. Також ми виробляємо питний мед. Це напій ферментується з бджолиного меду. Щоб він почав бродити, в нього потрібно додати сік у чистому вигляді або розведений водою. Можна додавати для аромату квіти, наприклад бузини», – зазначає Віталій Карвіга.

Крім яблучного сидру в Berryland Cidery виробляють сидр з айвою, сидр з додаванням меду та сидр охмелений, тобто з додаванням у процес хмелю.

Раніше повідомлялося, в Україні росте споживання вина та сидру.