Ранні мінікапусту та мініброколі вирощують у неопалюваних теплицях
На півночі штату Нью-Йорк(США) пробують вирощувати мініатюрну капусту та броколі у неопалюваних плівкових тунелях, щоб заповнити місцевими продуктами прогалину між розпродажем старих запасів овочів та нових їх урожаїв з відкритого ґрунту.
Про це повідомляється на сайті Північноньюйоркської програми розвитку сільського господарства від уряду штату, який видав грант на випробування.
У дослідницьку групу входять спеціалісти з вирощування овочів з Cornell Cooperative Extension та Willsboro Research Farm.
Група вже зібрала свої перші міні-версії цих овочів у квітні-травні 2021 року. Їх висаджували восени та рано навесні. Дослідники в подальшому будуть збирати дані про терміни висаджування, достигання врожаю, схеми вирощування та врожайність.
«У 2020 році оптові покупці шукали більше ранньої брокколі, ніж ринок міг би забезпечити через північноньюйоркські продовольчі центри», – розповіла Елізабет Ходждон, Ph.D, регіональна спеціалістка з овочів у програмі комерційного садівництва Східного Нью-Йорка Cornell Cooperative Extension.
Читайте також: Рання білоголова капуста в теплицях