Агрономія

Держпродспоживслужба попередила 37 випадків завезення в Україну карантинних мікроорганізмів

Держпродспоживслужба попередила 37 випадків завезення в Україну карантинних мікроорганізмів

За останні шість місяців Держпродспоживслужба попередила 37 випадків завезення на територію України карантинних мікроорганізмів.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби. «Завданням Держпродспоживслужби у сфері фітосанітарії є покращення фітосанітарного стану території країни, охорона від занесення регульованих шкідливих організмів та сприяння експорту української продукції рослинного походження до країн-партнерів України в міжнародній торгівлі», – розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

За півроку Держпрдспоживслужбою здійснено 707 перевірок у сфері карантину рослин, під час яких виявлено 276 порушень. Це більше, ніж за аналогічний минулий період, коли було проведено 666 перевірок та виявлено 231 порушення.

У сфері захисту рослин проведено 1055 перевірок, під час яких виявлено 484 порушення. За аналогічний минулий період ці показники були меншими – 761 перевірка та 295 порушень.

Також за звітний період Держпродспоживслужбою видано 237 підтверджень на 432,3 тис зразків насіння та затверджено 480 план-схем розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних рослин.

Нагадаємо, у 2021 році до Держпродспоживслужби надійшла 21 нотифікація з приводу якості зернових. Також у Держпродспоживслужбі назвали п`ятірку країн-імпортерів українських зернових.