Овочі-Ягоди-Сад

У «Консерваторії» солодку кукурудзу для консервації вирощують конвеєром

У «Консерваторії» солодку кукурудзу для консервації вирощують конвеєром

Консервний завод «Консерваторія» в місті Коломия Івано-Франківської області для забезпечення власних переробних потужностей вирощує цукрову кукурудзу та овочевий горох. Конвеєрний посів забезпечує рівномірне достигання і збирання врожаю.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».   

«Збирають солодку кукурудзу комбайном у стадії молочно-воскової стиглості. Качани в обгортках потрапляють на підприємство, де проходять очищення в спеціальних машинах — так званих хаскерах, далі іде відділення зерна, – йдеться у публікації. –  Специфіка збирання й подальшої доробки обумовлює нюанси висіву. Так, у господарстві висівають насіння цукрової кукурудзи нормою 60 тис./га. За такої щільності качани мають оптимальний розмір, якщо ж норму зменшити — завеликі качани може не прийняти хаскер».

Збирання пізно посіяної кукурудзи планують завершити до 20–25 вересня. Примерзлі, перезрілі, перестояні в полі качани для переробки не підходять.

Читайте також: На солодкій кукурудзі можна отримати два врожаї за сезон